Maak kennis
met Debby Versteege

Mijn naam is Debby. Getrouwd en trotse moeder van twee draken van jongens. Na 11 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt te hebben werd het voor mij tijd om iets anders te gaan doen. Hoewel ik mijn werk geweldig vond begon mij het gevoel te bekruipen dat ik iets meer wilde. Meer voor mezelf maar ook meer voor de cliënten waarmee ik werkte. Het gevoel dat ik iets miste.

Psychosociaal counselor

Via een vriendin werd ik op de opleiding tot Psychosociaal counselor gewezen. Vol enthousiasme heb ik me daarin gestort en vanaf dag 1 voelde het als een soort thuiskomen. Voor mijn werk als counselor is de grootste verandering toch wel geweest dat ik van hulpverlener een procesbegeleider geworden ben.

Autonomie is daar ‘the keyword’ in geweest; Ik heb geleerd om uit te gaan van mijn eigen autonomie en kan daardoor ook die van jou als cliënt zien en respecteren. Ik ben er van overtuigd en vind het dan ook prachtig om te zien dat iedereen alles in zich heeft om zijn échte ‘Ik’ te worden en dat ik daar een onderdeel van uit mag maken om die echte ik te ontdekken.

Tegeltjeswijsheid

Je zult bij mij geen kant en klare oplossingen krijgen. Uitspraken als: “Je moet het gewoon leren loslaten” of “Het wordt tijd dat je voor jezelf kiest.” vind ik best leuk voor op een tegeltje of aan de koffietafel, maar past niet in mijn manier van werken. Ik benoem wat ik zie en doe dit op een open, warme en respectvolle manier.

Voor mij zit de uitdaging in het samen met jou op zoek te gaan naar wat jouw krachten zijn, waar jouw valkuilen liggen en hoe je op een andere manier kunt gaan kijken naar de moeilijkheden waar je tegen aan loopt. Hiervoor gebruik ik de kennis die ik de afgelopen jaren opgedaan heb op het gebied van verschillende therapeutische benaderingen.

Routeplanner

Samen gaan we van die verschillende therapievormen dát kiezen wat voor jou het beste kan werken. Die keuze maken we ook samen. Ben je meer een prater, een denker of misschien juist wel een doener? Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden en samen gaan we uitvinden welke weg voor jou de beste is.

Wil je meer lezen over wat ik doe, dat kun je hier vinden.
Wil je graag mij persoonlijk een vraag stellen, klik dan hier. Ik kijk uit naar je berichtje.

Vriendelijke groet Debby