Debby Versteege psycholoog therapeut coaching counseling Schagen hollands kroon burnout stress overspannen

Hallo veel werk, Dáhag schuldgevoel

‘Time flies when you’re having fun’

Ondertussen ben ik alweer twee maanden druk bezig met mijn praktijk. Inrichten van de ruimte, website verder ontwikkelen, social media ( volg je me al op Twitter, Facebook of Pinterest 😉 ) Maar ook de belastingdienst weet je meteen te vinden, uiteraard de verplichte aanmelding bij een klachtencommissie, vragenlijsten van het ministerie van volksgezondheid invullen. Allemaal even belangrijke dingen. Mijn to-do lijstje werd helemaal niet korter, maar voor elk weggestreept ding kwamen er wel weer drie nieuwe bij…

“Pffff wat een werk..” hoor ik je denken. Wrong! Nou ja, oke het klopt. Het is veel werk, maar het leverde me wel iets heel belangrijks op…

Mijn state-of-mind is verschoven van: Ik moet nog zoveel, waar vind ik de tijd? Ik doe mijn studie, mijn kinderen, mijn sociale leven (enzovoort enzovoort.. ) te kort. (Klinkt het al herkenbaar?) Naar: ‘s Ochtends met plezier naar mijn praktijk te gaan, cliënten ontvangen, studeren, boeken te lezen en dan thuiskomen en er helemaal voor mijn jongens te zijn.

Middagje naar het meertje? geen probleem! Spelletje doen? Tuurlijk want ik heb mijn focus nu op het mama zijn want ik ben thuis.

Dat was voorheen wel anders. Tijdens het voorlezen was ik onderwijl aan het bedenken dat ik nog een verslag zus of een boek zo moest lezen. Een avondje tv kijken met m’n man ging nooit zonder dat knagende stemmetje in m’n achterhoofd: “ hmm, zonde van je tijd dit eigenlijk he.” “Waarom ga je niet iets nuttigs doen?” (Hoor je die zeurderige ondertoon?)

En ja, ook ik weet gerust wel dat quality-time met je partner heel belangrijk is. Maar het lijkt wel alsof dat een van die dingen is die heel wat makkelijker op de lange baan geschoven worden dan al die ‘moet’ dingen.

Het gevoel te veel hooi op je vork te hebben zal je vast herkenbaar voorkomen, maar wat ik gemerkt heb is dat als je het kadert, alles een eigen plek geeft, je juist meer ruimte overhoudt. Ruimte in je agenda, maar helemaal ruimte in je hoofd! (Jahaah Mam, óók een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd.)

Ondertussen is het bijna half een. Tijd om mijn jochies op te halen en ga ik lekker genieten van het mama zijn. Zonnetje schijnt dus je kunt me zomaar straks tegen komen bij het meertje, zónder werk gerelateerd boek!

0 comments on “Hallo veel werk, Dáhag schuldgevoel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.