Hoe verloopt een kennismaking bij een therapeut of coach?

 

Hoe verloopt een kennismaking bij een therapeut of coach? Die eerste stap; het maken van een afspraak met een psycholoog, coach of therapeut is voor veel mensen best wel spannend. Je weet niet wat je kunt verwachten en of het wel wat voor je is. Is ze wel aardig genoeg of heb je helemaal geen klik? 

Om die stap wat minder lastig te maken vertellen wij je graag hoe zo’n eerste kennismaking in zijn werk gaat: 

Een kennismakingsgesprek inplannen kan heel makkelijk en op verschillende manieren. Je kan ons bellen of mailen of je kan zelf een afspraak inplannen via Calendly. Vooral dat laatste vinden veel van onze cliënten prettig want je kunt dan precies zien wanneer er plek is en wat met jouw agenda goed uitkomt. 

Voor de kennismaking kom je naar de praktijk en hebben wij een half uur de tijd. Dit is vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden. Henny en Debby vinden het belangrijk dat jij de tijd hebt om een weloverwogen beslissing te nemen. Namelijk: Is er een klik? Heb je het gevoel dat wij jou kunnen bieden waar je behoefte aan hebt?

Tijdens dit gesprek zullen we vertellen wat wij doen en hoe we dat doen.  Er is voldoende tijd voor jouw verhaal. En ook voor jouw vragen. Wees ook niet terughoudend om die vragen te stellen, we beantwoorden ze graag! De eerste stap wordt gezet om te verhelderen op welke gebieden je problemen ervaart en wat jouw verwachtingen zijn van ons. Wanneer je na afloop van dit gesprek besluit de volgende stap te willen zetten (en hier mag je ook een paar dagen over nadenken natuurlijk) maken we in een volgende gesprek samen een plan van aanpak.

Stel nou dat je die klik niet hebt met ons? Dat is geen enkel probleem! Wist je dat die klik het allerbelangrijkste ingrediënt is om het traject te laten slagen? Dus wil jij liever door iemand anders begeleidt worden, we denken graag met je mee. We hebben een groot netwerk van therapeuten om ons heen, daar vinden we vast iemand die beter bij jou past. 

Hoe verloopt een kennismaking bij een therapeut of coach? In onderstaande video legt Debby dit allemaal nog eens uit: 

Debby Versteege psycholoog therapeut coaching counseling Schagen hollands kroon burnout stress overspannen video mental health

psycholoog video YouTube therapeut burnout depressie somber coach counselor schagen den helder alkmaar texel emdr denkstem innerlijke criticus