Kosten en mogelijke vergoedingen.

De individuele gesprekken bij Movearis worden vrijwel altijd vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Dit gaat niet af van het eigen risico.

Kosten individueel:

1e kennismakingsgesprek:            Gratis  (30 min.)

2e en vervolgafspraken:                €80,00  (60 min.)

Relatie- gezinstherapie:

1e kennismakingsgesprek:            Gratis  (30 min.)

2e en vervolgafspraken:                €130,00  (75 min. incl. BTW)

Vergoedingen:

Als psychosociaal therapeut, zijn wij aangesloten bij de RBZC en het NFG, vakgroep psychosociaal en maatschappelijk werk (VPMW).
Zie ook www.rbcz.nu en www.de-nfg.nl 

Hierdoor kom je in aanmerking voor een vergoeding via de aanvullende verzekering van veel ziektekostenverzekeringen. De kosten voor psychosociale hulpverlening vallen meestal onder de “Alternatieve Geneeswijzen” en zijn ondergebracht in de aanvullende verzekering. De kosten van een psychosociaal consult tellen niet mee voor het verplicht eigen risico.

Controleer bij jouw eigen zorgverzekering welke vergoedingen voor jou gelden, dit scheelt verassingen achteraf.

Relatietherapie wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeringen. Deze kosten komen dus geheel voor jullie eigen rekening.

Heb je geen aanvullende verzekering?

VGZ en Zilveren Kruis bieden de mogelijkheid om een losse aanvullende verzekering bij hen af te nemen zonder dat je een basisverzekering bij deze verzekeraar hoeft af te sluiten.

Wij bieden (beperkt) ruimte om gesprekken te volgen tegen aangepast tarief.

Wet Verbetering Poortwachter

Werk je bij een bedrijf of organisatie? Veel werkgevers hebben budget voor persoonlijke ontwikkeling, ziektepreventie en herstel bij ziekte van hun personeel. Vraag bij je werkgever na wat de mogelijkheden zijn.

Eigen bedrijf:

Wanneer je klachten hebt die werk gerelateerd zijn, kun je de kosten voor psychosociale hulpverlening fiscaal aftrekken onder de noemer beroeps- of bedrijfskosten.

Ook kunnen er mogelijkheden liggen binnen een reïntegratietraject. Dit kun je navragen bij jouw werkgever en indien gewenst kan hij/zij altijd even contact met ons opnemen.