Wat zijn de kosten?

Individueel:

1e kennismakingsgesprek:            Gratis  (45 min.)

2e en vervolgafspraken:                €75,00  (60 min.)

Relatie- gezinstherapie:

1e kennismakingsgesprek:            Gratis  (45 min.)

2e en vervolgafspraken:                €105,00  (75 min.)

Als psychosociaal therapeut, ben ik aangesloten bij de RBZC en het NFG, vakgroep psychosociaal en maatschappelijk werk (VPMW). Zie ook www.rbcz.nu en www.de-nfg.nl 

Hierdoor kom je in aanmerking voor een vergoeding via de aanvullende verzekering van uw ziektekostenverzekering. De kosten voor psychosociale hulpverlening vallen meestal onder de “Alternatieve Geneeswijzen” en zijn ondergebracht in de aanvullende verzekering. De kosten van een psychosociaal consult tellen niet mee voor het verplicht eigen risico.

Controleer bij jouw eigen zorgverzekering welke vergoedingen voor jou gelden, dit scheelt verassingen achteraf.

Wet Verbetering Poortwachter

Werk je bij een bedrijf of organisatie? Veel werkgevers hebben budget voor persoonlijke ontwikkeling, ziektepreventie en herstel bij ziekte van hun personeel. Vraag bij je werkgever na wat de mogelijkheden zijn.

Eigen bedrijf:

Wanneer je klachten hebt die werk gerelateerd zijn, kun je de kosten voor psychosociale hulpverlening fiscaal aftrekken onder de noemer beroeps- of bedrijfskosten.

Ook kunnen er mogelijkheden liggen binnen een reïntegratietraject. Dit kun je navragen bij jouw werkgever en indien gewenst kan hij/zij altijd even contact met mij opnemen.