een-goede-klik-coaching-therapie-schagen-psycholoog-noordkop-Debby-Henny-coach

4 x waarom een goede klik met je therapeut belangrijk is.

Op je gemak voelen

Een goede klik met je therapeut is van groot belang wanneer je op zoek bent naar emotionele ondersteuning en hulp bij het oplossen van problemen. Als jij je niet op je gemak voelt bij je therapeut, kan het moeilijk zijn om eerlijk te zijn over je gedachten en gevoelens, en om het meeste uit je sessies te halen.

Vertrouwen en respect

Een therapeutische relatie gebaseerd op vertrouwen en respect kan helpen bij het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waarin jij je kwetsbaar kunt voelen. Dit kan jou helpen om je problemen beter te begrijpen en een diepere inzicht te krijgen in jezelf.

Duur van het proces

Als jij je therapeut vertrouwt, ben jij meer geneigd om open en eerlijk te zijn over je gedachten en gevoelens. Dit kan helpen om sneller tot de kern van het probleem te komen en om effectievere oplossingen te vinden. Een therapeut die jou begrijpt en die jou kan helpen om jouw problemen op een constructieve manier aan te pakken kan jou helpen om groei te realiseren en veranderingsprocessen te initiëren.

Motivatie

Een goede klik met je therapeut kan ook helpen om de therapeutische sessies aangenamer te maken en om jou te motiveren om terug te komen. Als jij je op je gemak voelt bij je therapeut, ben jij meer geneigd om regelmatig afspraken te maken en om te werken aan jouw persoonlijke groei en welzijn.

Maar geef het ook wat tijd.

Het is belangrijk om te onthouden dat een therapeutische relatie tijd nodig heeft om te groeien. Als jij je niet meteen op je gemak voelt bij je therapeut, kan het zijn dat jullie gewoon meer tijd nodig hebben om elkaar beter te leren kennen. Het is belangrijk om open en eerlijk te communiceren met je therapeut en om duidelijke verwachtingen te hebben en deze ook uit te spreken. Zo kunnen jullie samenwerken om een therapeutische relatie te creëren waarin jij je veilig en ondersteund voelt.

Hoe doen wij dat?

Omdat ook wij snappen dat die klik belangrijk is voor jou, is het kennismakingsgesprek vrijblijvend en kosteloos. Want als die klik er niet is, moet jij je op je gemak genoeg voelen om dit te kunnen aangeven.

Dat vinden wij niet raar, sterker nog, graag zelfs want dan kunnen wij met jou meedenken of wij een therapeut kennen die beter bij je past.

Nieuwsgierig of je die klik met ons ervaart? Voel je vrij om met een van ons een afspraak in te plannen. Dat kan HIER