Debby Versteege psycholoog therapeut coaching counseling Schagen hollands kroon burnout stress overspannen

Hoe verloopt een kennismakingsgesprek?

Als je de keuze hebt gemaakt om eens rond te gaan kijken op het internet naar een coach, therapeut of psycholoog dan volgt daarna de grootste, en vaak ook moeilijke stap, het maken van een afspraak.
Vaak weet je niet wat je kunt verwachten en dit maakt het extra lastig. 

Daarom vertellen we je hier graag wat je kunt verwachten. Debby vertelt hier ook over in een van onze vlogs. (Link opent een nieuw venster)

Als je contact met ons opneemt via de telefoon zul je merken dat wij 9 van de 10 keer niet opnemen. We zitten in een gesprek of we zijn bezig met de andere dingen die horen bij ons werk; rapportage schrijven, administratie of onze na- bijscholing. Je krijgt dan dus onze voicemail.

Ongetwijfeld heb je al een keuze gemaakt wie van ons je zou willen spreken. (Bij Movearis werken twee ervaren therapeuten; Debby Versteege en Henny Festen.) Als je op
de voicemail achterlaat wie je zou willen spreken dan nemen wij contact met jou op. We plannen dan een kennismakingsgeprek in en dit kan vaak al binnen 1 a 2 weken. Over de telefoon zullen we niet uitgebreid in gaan op waar jij tegen aan loopt, dat bespreken we liever in de veiligheid van onze praktijk. 

En dan is het zover; je komt langs voor de kennismaking. Tijdens het eerste gesprek zullen we vertellen wat we jou kunnen bieden en is er voldoende tijd voor jouw verhaal. We vertellen over de praktische kant van ons werk, welke informatie we van jou nodig hebben en bijvoorbeeld wat de kosten zijn. Ook kun je ons dan al de vragen stellen die je misschien hebt. Welke opleidingen we gedaan hebben, of we ervaring hebben met dat waar jij tegenaan loopt. Hier zijn we graag heel open over. Het is namelijk het allerbelangrijkste dat jij precies weet wat je kan en mag verwachten van ons.

Als jij na afloop het gevoel hebt dat wij wat voor jou kunnen betekenen dan plannen we een eerste gesprek in. Hier mag je ook rustig even een paar dagen over na denken. Neem je tijd! Stel dat je niet die klik voelt, zeg het ons. We denken graag met je mee waar je dan misschien beter op jouw plek zal zijn. 

We zien er naar uit om kennis met je te maken!

Debby & Henny

psycholoog video YouTube therapeut burnout depressie somber coach counselor schagen den helder alkmaar texel emdr denkstem innerlijke criticus