Wat betekent Movearis?

Movearis komt van het Latijnse moveren. In het woordenboek staat het volgende:

[† Moveren]
† Moveren, bw. gel. (Ik moveerde, heb gemoveerd), bewegen, in beweging zetten; (fig.) ter sprake brengen, opperen.

De vervoeging Movearis vertaalt zich zonder context in het Nederlands letterlijk naar:
“Moge jij worden bewogen”
En laat dat nou net zijn wat ik hoop te kunnen bieden aan jou.

Voor het logo gaan de credits naar mijn oom Yan Stam. Hij woont al jaren in Nieuw zeeland en heeft met me meegedacht over een mooi sterk beeld wat bij deze naam zou passen. Hij hoefde niet lang na te denken en vertelde mij over het Maori symbool ‘Koru’.
Het symbool is geïnspireerd op de loot van een varen die zich ontvouwt als hij groeit. Het staat onder andere voor persoonlijke groei, positieve verandering en ontwaking en is verbonden met nieuw leven en harmonie. De spiraal vorm geeft het idee van eeuwige beweging maar ook terugkeer naar het punt van ontstaan.

Voor de vormgeving gaat mijn grote dank uit naar mijn neef Ton Eijkenboom die door goed te luisteren exact wist weer te geven wat ik in mijn hoofd had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *