coaching-therapie-schagen-psycholoog-noordkop-Debby-Henny-coach-maak-kennis-met-Klaartje-Rouw-Verlies-SCHIP-scheiding-Kind-jongeren

Maak kennis met Klaartje van den Berg

Ik ben Klaartje van den Berg. Ik heb een praktijk voor rouw en verliesverwerking in Callantsoog. Op dinsdag werk ik in Schagen bij Movearis.

Mijn man en ik hebben samen 4 dochters en wonen in Callantsoog. Sinds 2005 werk ik in de jeugdhulpverlening eerst als groepswerker en later als jeugd en gezinswerker. In de gezinnen en ook op de groep merkte ik dat er aan veel problemen waar het gezin nu mee te maken had, verlies aan ten grondslag lag. Daar wilde ik graag mee aan de slag! Zodoende ben ik de opleiding Omgaan met Verlies gaan doen. Tegelijkertijd ben ik mij gaan specialiseren in complexe scheidingen waar de jeugdzorg steeds vaker mee te maken kreeg. Dit door middel van programma’s als Kinderen uit de Knel, Ouderschap Blijft en SCHIP. Scheidingen gaan immers ook over verlies.

Ik wilde meer mijn eigen weg gaan en besloot meer aandacht te geven aan mijn eigen praktijk. Sinds 2015 ben ik geheel zelfstandig.

Ik richt mij op verlies in de breedste zin van het woord; rouw door de dood, scheiding, ziekte en zowel voor kinderen, jongeren als volwassen maar ook gezinnen en scholen.

Rouw is een verstillend en naar binnen gekeerd proces, het kan dan heel fijn zijn om hier op een creatieve manier uiting aan te geven. Vooral kinderen en jongeren vinden het heel fijn als ze niet per se hoeven te praten met volwassenen.

We kijken naar manier die bij jou of jullie kind past. Dit kan zijn; creatieve opdrachten, schilderen, vilt, hout, steen, muziek, spel.

Eerst hebben we een kennismakingsgesprek om te kijken of er een wederzijdse klik is en daarna kunnen we afspreken welke frequentie prettig is, dit kan gedurende het traject altijd aangepast worden. Bij kinderen en jongeren volgt er elke drie maanden een evaluatiegesprek met ouders.

Voor partners die gescheiden zijn of relatie in slecht weer bied ik het SCHIP traject aan. Dit is een methode voor post relationele rouw dat wil zeggen dat je samen als partners de relatie afhecht zodat jullie verder kunnen als ouders.

Naast de individuele trajecten heb ik ook ruime ervaring in workshops en/of begeleiding op scholen.

Wil je meer weten of een kennismaking inplannen, klik dan hier.

NFG registratiecode: 9180
RBCZ licentiecode: 200422R
AGB: 90108682
AGB praktijk: 90067712