KIES-coach-Miranda-Den Helder- Counseling-therapie-scheiding-problemen-kind-zoon-dochter

KIES coaching, wat is dat?

KIES staat letterlijk voor Kinderen In Een Scheiding. Het is de methodiek bij scheiding die kinderen centraal zet, in lijn werkt met het Kinderrechtenverdrag en effectief bewezen is. Het is ook de methode die kinderen leert en helpt te vertellen en te kiezen voor henzelf, wat ze nodig hebben en hen helpt ‘

Het Expertisecentrum Kind en Scheiding

Wat is KIES?

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Het is professionele begeleiding en hulp voor alle kinderen en jongeren die daar behoefte aan hebben. Dat kan vlak na de scheiding zijn maar ook pas veel later.

Er zijn KIES groepen en er is individuele begeleiding.
KIES helpt kinderen om te leren kiezen voor zichzelf. Dat wil niet zeggen dat kinderen meer gaan bepalen, maar juist dat ze kind kunnen blijven en dat problemen van volwassenen ook de problemen van volwassenen blijven.

KIES geeft kinderen een eigen ruimte en plek om in een veilige omgeving, zelf en/of samen met andere kinderen, stil te staan bij alles wat de scheiding met zich heeft meegebracht en wat ze misschien nog steeds meemaken.

KIES is geen therapie, het is coaching van kinderen. Het maakt ze sterker. Wanneer er zaken spelen die een kind belemmeren om een gezonde ontwikkeling door te kunnen maken, koppelen de KIES-coaches dat tijdig terug.

Wat doen we?

Bij KIES komen we 8 keer bij elkaar in een kleine groep. We bespreken elke week een onderwerp over de scheiding. Dit doen we aan de hand van spellen en verschillende werkvormen, zoals tekenen en werken in je eigen KIES-map. Dat is fijn en ook gewoon gezellig.

Miranda is sinds 2014 gecertificeerd als KIES coach en heeft in de afgelopen jaren verschillende kinderen en jongeren geholpen bij het omgaan met en verwerken van de scheiding van hun ouders.

Wil je weten of zij ook wat voor jou of jouw kind kan betekenen? Dat kan via e-mail, telefoon of door een vrijblijvende kennismaking in te plannen.