Schagen-Psycholoog-Coach-Debby-Versteege-therapeut-therapie-coaching-counseling-hollands kroon-burnout-stress-overspannen

Maak kennis met Debby Versteege

Maak kennis met debby versteege therapeut bij movearis schagen

Mijn naam is Debby Versteege en sinds 2017 werk ik als psychosociaal therapeut in mijn eigen praktijk in Schagen. Waar ik ook woon, samen met mijn man en twee zonen. Na 11 jaar in de hulpverlening gewerkt te hebben werd het voor mij tijd om iets anders te gaan doen. Hoewel ik mijn werk geweldig vond begon mij het gevoel te bekruipen dat ik iets meer wilde. Meer voor mezelf maar ook meer voor de cliënten waarmee ik werkte. Het gevoel dat ik iets miste.

Psychosociaal therapeut

In 2013 ben ik daarom gestart met de HBO studie tot psychosociaal therapeut bij Psychodidact.  Hier heb ik mij geschoold in de volgende onderdelen:

  • Praktische, persoonlijke en psychologie
  • Sociale en klinische psychologie 
  • Professioneel hulpverlenen
  • Medische basis kennis; anatomie, fysiologie, pathologie

Deze opleiding heb ik uiteraard met goed gevolg afgerond. Daarnaast volg ik elk jaar verschillende trainingen, cursussen en heb regelmatig intervisie met collega’s. Dit is niet alleen verplicht vanuit de beroepsverenigingen waar wij bij aangesloten zijn, maar ik doe dit ook graag. Je bent nooit te oud om te leren! 

Begin 2017 heb ik mijn praktijk geopend aan de zuiderkaag in Schagen. Een prettige plek waar ik graag ben. Als ik niet met cliënten aan het werk ben dan vul ik mijn tijd met na en bijscholing. Sinds begin 2020 nemen we hier ook onze vlogs op. 

Mijn werkwijze:

Je zult bij mij geen kant en klare oplossingen krijgen. Uitspraken als: “Je moet het gewoon leren loslaten” of “Het wordt tijd dat je voor jezelf kiest.” vind ik best leuk voor op een tegeltje of aan de koffietafel, maar past niet in mijn manier van werken als therapeut. Ik benoem wat ik zie en doe dit op een open, warme en respectvolle manier.

Ook humor is een belangrijk onderdeel van wie ik ben en dus ook hoe ik met jou aan de slag ga. Er wordt regelmatig flink gelachen. Want zonder te bagataliseren, kunnen we ook met luchtigheid kijken naar onze worstelingen. Dit geeft ruimte en helpt om met een andere blik te kijken naar ons eigen handelen. Dit moet wel bij je passen!

Voor mij zit de uitdaging in het samen met jou op zoek te gaan naar waar jouw valkuilen liggen en hoe je op een andere manier kunt gaan kijken naar de moeilijkheden waar je tegen aan loopt. Maar ook waar jij goed in bent en op welke manier je dit kunt uitbouwen, voor je laten werken.

Hiervoor gebruik ik de kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren opgedaan heb op het gebied van verschillende therapeutische benaderingen.

Onder andere: 

ACT (acceptance and commitment therapie)
Ik-grens bewustzijn methode (Boundary Based Awareness)
RET (Rationeel emotieve therapie)

Routeplanner

Samen gaan we van die verschillende therapievormen dát kiezen wat voor jou het beste kan werken. Die keuze maken we ook samen. Ben je meer een prater, een denker of misschien juist wel een doener? Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden en samen gaan we uitvinden welke weg voor jou de beste is.

Lezingen, workshops of trainingen:

Naast één op één werken met mensen vind ik het een fijne afwisseling om door middel van lezingen, workshops en trainingen mijn kennis te delen met grote(re) groepen. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

 • Kritische denkstem. (Workshop)
 • Perfectionisme. (Workshop)
 • Communicatie in het bedrijf of met de klant. (Training/Lezing)
 • Als hulpverlener omgaan met pedofilie bij de cliënt. (Lezing)

Heb je zelf een idee voor een lezing/ training dan denk ik graag met je mee. 

Wil je mij persoonlijk een vraag stellen, of wil je meer weten over wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen? Klik dan hier. Ik kijk uit naar je bericht.

NFG registratienummer: 8980
RBCZ licentiecode: 190290R
AGB: 90106782
AGB  praktijk: 90066016

Debby Versteege psycholoog therapeut coaching counseling Schagen hollandskroon burnout stress overspannen trauma emdr