psycholoog video YouTube therapeut burnout depressie somber coach counselor schagen den helder alkmaar texel emdr denkstem innerlijke criticus

6 tips om mentaal gezond te blijven tijdens de corona-crisis.

Hoe blijf je nou mentaal gezond tijdens de corona crisis?

Voor het Noord-Hollands Dagblad schreef ik in Maart 2020 al het onderstaande artikel. Veel informatie over de corona crisis was toen gericht op het lichamelijk fit blijven. Maar we kwamen er steeds meer achter hoeveel impact de crisis ook heeft op onze mentale gezondheid.

Dat is ondertussen alweer een jaar geleden en qua maatregelen is er niet veel veranderd, sterker nog ze zijn aangescherpt. De hoeveelheid bezoekers die je thuis mag ontvangen. Met hoeveel mensen mag je buiten lopen, het verplicht dragen van een mondkapje. En laten we vooral de avondklok niet vergeten.

En al die maatregelen roepen ook weer felle discussies op. Ben je het er mee eens of juist niet. Werkt het wel of niet en hoe zit dat met de berichten die je leest en soms lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan.

Dit doet bewust maar zeker ook onbewust wat met ons. De energie die het je kost is soms niet te overzien. Gelukkig is daar het afgelopen jaar veel meer aandacht voor gekomen. Niet alleen in het nieuws maar ook de overheid lijkt er wat beter bij stil te staan.

In het onderstaande krantenartikel lees je de 6 tips hoe je hier mee om kunt gaan; Mentaal gezond tijdens corona worden of blijven. Het zijn geen oplossingen maar kan je misschien net een beetje extra rust geven.

Heb je zelf andere manieren gevonden die voor jou werken? Die horen we graag. Laat een reactie achter onder dit bericht.

Wil je liever persoonlijke begeleiding door Henny of Debby stuur ons een mailtje, we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Kennismaking is altijd kosteloos en vrijblijvend en je hebt geen doorverwijzing nodig.

Lees je het artikel liever via de krant zelf; dat kan door op deze link te klikken.

Tips Corona crisis