mindfulness-podcast-movearis-psycholoog-gedachten-stress-burnout-coach-schagen-heerhugowaard-denhelder

Mindful Movearis Podcast

In een wereld waar constante prikkels en stress ons dagelijks leven beheersen, is het nog meer van belang om momenten van rust en een beetje bezinning te vinden. Een effectieve manier om dit te bereiken is door middel van mindfulness, iets wat je steeds vaker hoort. Maar wat is het nou precies?

De Kracht van Mindfulness

Mindfulness is niet slechts een modewoord; het is een andere benadering van jouw welzijn. Het is het bewust richten van je aandacht op het huidige moment, zonder oordeel.

Vooral dit laatste is heel belangrijk! We zijn, zonder dat we door hebben, vaak erg kritisch op wat we denken en voelen. Emoties worden als negatief en positief bestempeld. Of we vechten tegen die eeuwig racende gedachten, die vooral ’s avonds en ’s nachts wel extra hun best lijken te doen om ons te irriteren.

Door mindfulness te beoefenen, kun je een op een gezondere manier leren kijken naar je gedachten en emoties, waardoor je meer in het hier en nu kunt leven. Want hoe fijn zou het zijn als je niet steeds zo teleurgesteld in jezelf hoeft te zijn. Boos te worden omdat het niet lukt om te slapen. enz enz.

Waarom nu de Mindful Movearis Podcast?

Door een eigen podcast te maken hopen we mindfulness toegankelijker te maken voor iedereen, waar je ook bent. De podcast is beschikbaar op verschillende platforms, zodat je kunt luisteren wanneer het jou uitkomt. Je kunt de afleveringen afzonderlijk downloaden zodat je ook niet afhankelijk bent van wifi/ internet:

Mindful Movearis op Spotify

Mindful Movearis op Apple podcasts

Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met mindfulness, de podcast biedt verschillende geleide oefeningen. Van ademhalingstechnieken tot body scans, er is voor elk wat wils. En wordt ook regelmatig aangevuld.

Zijn er onderwerpen die jij graag als geleide oefening zou willen zien. Ik hoor het graag en zal ze om zetten in een aflevering voor de podcast.

De Mindful Movearis podcast wordt nu ingesproken door Debby Versteege. Mogelijk zullen we in de loop van de tijd ook afleveringen toevoegen van de andere therapeuten/coaches.

Hoe Helpt een Geleide Oefening?

Een geleide oefening is een uitstekende manier om je mindfulnessvaardigheden te ontwikkelen. Zeker in het begin zul je merken dat je snel afgeleid bent. Dat geeft helemaal niks en is zelfs heel normaal. Tijdens deze oefeningen word je stap voor stap begeleid om je aandacht steeds weer op een vriendelijke manier terug te brengen naar de oefening. Dit doe ik door je te helpen je weer te richten op je ademhaling, lichaamssensaties en gedachten. Met regelmatige beoefening zul je merken dat het je steeds vaker en langer lukt om je aandacht helemaal bij het NU te houden. Waardoor je mogelijk meer veerkracht ontwikkelt en beter kunt omgaan met uitdagingen.

Gun jezelf de tijd en ruimte om dit te oefenen. Niemand verwacht dat dit perfect gaat. Perfectie is ook iets waar je absoluut niet naar moet streven. Want dan ben je weer met de toekomst bezig en dus uit het NU. 😉

Heb je op/ aanmerkingen, tips, vragen of wensen? Stel ze gerust!!